~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....... * με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα * εποχής μνημονίου, μεσοπροθέσμων και άλλων δινών επί τρόικας και ΣΦΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνησης...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!

!!
..........ο δρόμος για την ελευθερία....

Ροή ειδήσεων

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΟΙ Η.Π.Α. κατασκοπεύουν και την Ελλάδα

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως ο Edward Snowden σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική υπηρεσία NSA δεν κατασκόπευε μόνο τους Aμερικανούς πολίτες και τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλες 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden, 38 πρεσβείες και αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Μεταξύ των 38 στόχων βρίσκεται και η Ελληνική Πρεσβεία μαζί με τις ευρωπαϊκές αποστολές και άλλους συμμάχους όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνει ως στόχο τη Γερμανία, παρόλο που το περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι οι Η.Π.Α. κατασκόπευαν στόχους εντός της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη διαμαρτυρηθεί και απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατασκοπεία των ευρωπαϊκών επιτροπών γίνεται για την απόκτηση εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις πολιτικές διαφωνίες για τα διεθνή ζητήματα μεταξύ των κρατών-μελών.
Το κωδικό όνομα της επιχείρησης κατασκοπείας στην Ευρώπη φέρει το όνομα «Perdido» και το σχέδιο περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικών κοριών και την πλήρη αντιγραφή ολόκληρων σκληρών δίσκων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε ο Snowden, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.
Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωναμε δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθύρες το 1900).
Ο 30χρονος Snowden, που διέφυγε από το Hong Kong, εδώ και μία εβδομάδα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο transit του αεροδρομίου της Μόσχας και περιμένει την απόφαση του Εκουαδόρ για τη χορήγηση ασύλου αφού το διαβατήριό του έχει ήδη ακυρωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.
Μετά από τις πρώτες επαφές που είχαμε με ανθρώπους από το Υπουργείο Εξωτερικών, μαθαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση και από αύριο το πρωί θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

________________
30 Ιουνίου 2013 | από το:  ThePressProject.gr 

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ 17 ΙΟΥΝΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΑΠΟ 17 ΙΟΥΝΗ 2013 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ,

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΚΑΙ… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ:       Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00-15:00 για τακτικά περιστατικά & όλο το 24ωρο για έκτακτα περιστατικά.
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ:    Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00-15:00 για τακτικά  & έκτακτα περιστατικά (παιδιά ηλικίας έως 18 ετών)
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00-15:00.
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ: Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00-15:00 για τακτικά περιστατικά και όλο το 24ωρο για επείγοντα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο ημέρες
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ: Δευτέρα  έως Παρασκευή για τακτικά περιστατικά και όλο το 24ωρο για επείγοντα σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο ημέρες
 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ  :  Πέμπτη
 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ:Τετάρτη
 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ:    Τετάρτη & Πέμπτη
 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ:       Τρίτη & Πέμπτη
ΩΡΛ:                          Δευτέρα & Πέμπτη
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ (ΡΑΝΤΕΒΟΥ)
ΣΤΟ ΤΗΛ.  2294321100 ΔΕΥΤΕΡΑ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΑΠΟ  08:00 ΕΩΣ 15:00

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ


Επιτροπή Αναβάθμισης Κ.Υ. Ν.Μάκρης eakynm@gmail.com – Σωματ.Εργαζ. Σισμανογλείου Γ.Π.Ν.Α.Σ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βloomberg: «Η κυβέρνηση παραπαίει»

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Σαμαράς θα πρέπει τώρα να πείσει ότι έχει την απαιτούμενη στήριξη


Τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας μετά τις εξελίξεις χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση παραπαίει». 
 Μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με το Πρακτορείο, εξαρτημένος από τις 28 έδρες των σοσιαλιστών, στηριζόμενος σε μια πλειοψηφία μόλις τριών εδρών στη Βουλή. Σημειώνει δε ότι τώρα ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να πείσει εταίρους και δανειστές, ότι διαθέτει την απαιτούμενη στήριξη, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές στον προϋπολογισμό.

___________________
 Πηγή: www.lifo.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Απίστευτη ομολογία: Ναι, παρακολουθούμε πολίτες!

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και το FBI έχουν άμεση πρόσβαση στους server κορυφαίων εταιριών όπως η Google και η Apple, και παρακολουθούν πολίτες. 








Το θέμα αποκάλυψαν δημοσιεύματα της Washington Post και του Guardian, την Πέμπτη, σύμφωνα με τα οποία η NSA και το FBI «έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του διαδικτύου», μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν «εξαγωγή» ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, e-mail, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.

Ο επικεφαλής της NSA, Τζέιμς Κλάπερ, παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Αλλά μόνο μη Αμερικανών πολιτών! Όπως είπε ότι η νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από διαδικτυακές εταιρείες, επιτρέπει να θέτονται ως «στόχοι» μόνο «μη Αμερικανοί πολίτες» εκτός της Αμερικής.

Ο Κλάπερ κατηγόρησε τους συντάκτες της Washington Post και του Guardian πως τα κείμενά τους περιέχουν «πολλές ανακρίβειες», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

«Αυτό το πρόγραμμα πήρε πρόσφατα εκ νέου εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο, μετά από εκτεταμένες συζητήσεις και συνεδριάσεις», δήλωσε νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος. «Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτού του προγράμματος αποτελούν τις πιο σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες και χρησιμοποιούνται για την προστασία του έθνους κατά πιθανών απειλών».

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα 9 εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Apple,GoogleFacebookMicrosoft και Yahoo, αρνήθηκαν πως παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες «άμεση πρόσβαση» στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους.

Ο επικεφαλής του Facebook σε θέματα ασφαλείας, Τζο Σάλιβαν, δήλωσε: «Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους διακομιστές του Facebook. Όταν ζητείται από την εταιρεία να παράσχει δεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα άτομα, εμείς εξετάζουμε προσεκτικά κάθε τέτοιο αίτημα, συμβουλευόμαστε τους ισχύοντες νόμους και παρέχουμε τις πληροφορίες εφόσον αυτό απαιτείται από το δίκαιο».

Παρομοίως, ο εκπρόσωπος της Apple, Στιβ Ντόουλινγκ, δήλωσε: «Δεν έχουμε ακουστά το PRISM. Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους σέρβερ μας και οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία ζητά πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας, πρέπει να έχει δικαστική εντολή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



_________________

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Kαλούμε τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας να παραβρεθούν την Πέμπτη 6-6-2013 στις 10 π.μ. στην παράστασή μας στον Υποπεριφερειάρχη (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας & Β. Σοφίας)

Επιτροπή Αναβάθμισης
Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Eπιτροπή μας ορίστηκε στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία 14 συλλόγων στις 25/4/2013 συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης του ΚΥΝΜ . Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29-4-13 αποδέχτηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης μας και όρισε ευρεία εκπροσώπησή του στην επιτροπή μας.
Απαίτησή μας είναι: 
- Επαναφορά της 24ωρης καθημερινής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης
- Στελέχωσή του με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα πλαίσια του ΕΣΥ σύμφωνα με τον κανονισμό του
- Δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
- Αναβάθμιση της λειτουργίας του ώστε να καλύπτονται όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζονται από το νόμο.
Προ 20μέρου ορίστηκε συνάντησή μας με τον Υποπεριφερειάρχη Υγείας κ. Ζώτο Σωτήριο, για τις 29-5-13. Όμως 28-5-13 την ανέβαλε (ενώ ήρθε στις 29-5-13 στο Δήμαρχο όπου του ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για το ΚΥΝΜ). Στόχος του είναι η παραπέρα υποβάθμιση του ΚΥΝΜ από το Σεπτέμβριο καταργώντας τις εφημερίες του) παραχωρώντας 24ώρη εφημερία μόνον για τους 2 θερινούς μήνες.
Ζητήσαμε από τον κ. Δήμαρχο να απαιτήσει την συνάντηση για την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Ζώτος απαξιώνοντας την Επιτροπή όχι μόνον την όρισε για την Πέμπτη 6-6-13 στις 10 π.μ. αλλά την περιόρισε στο «ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ τις αποφάσεις του» !!!.

Καταγγέλλουμε την στάση του Υποπεριφερειάρχη Υγείας κ. Ζώτου και καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας να παραβρεθούν την Πέμπτη 6-6-2013 στις 10 π.μ. στην παράστασή μας στον Υποπεριφερειάρχη (Ζαχάρωφ 3, Αμπελόκηποι στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας & Β. Σοφίας) για να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την ΔΙΑΡΚΗ ΠΛΗΡΗ 24ωρη λειτουργία του ΚΥΝΜ με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μετά το Σεπτέμβρη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8 π.μ. στη Ν. Μάκρη απέναντι στον Αγ. Κων/νο. 
Ν. Μάκρη 2-6-2013